Single Blog

CONVERSAȚII CARE DESȚELENESC MINTEA

Când citesc ceva și mi se aprind ochii de inspirație, captez pe hărți mentale acele cuvinte, expresii, comunicări. Așa se face că am maldăre de comunicări pentru…. “suflet”. Foarte des nu am fost prezentă să scriu și cui au aparținut acele lucruri scrise de mine pe hărți mentale. Dar, deși cuvintele poate nu sunt ale mele, ceea ce este văzut, este 🙂

 

Buddha a murit la 82 de ani; nu știu de ce a fost important pentru mine să scriu asta, dar pare important să scriu.

 

Când am fost la Bodh Gaya, unde el a primit iluminare, eram cu fiul meu cel mic, Sean. De departe se auzeau mantre cântate și o dulceață părea sa îmbibe tot ce înconjura acel loc. Când am ajuns pe pajiștea care înconjura templul, ceva din inima mea, dragoste nemărginită și recunoștintă profundă,  s-a revărsat prin ochi și a început să-mi șiroiască pe obraji. Fiul meu s-a îndepărtat de mine ca să îmi dea spațiu să îmi trăiesc experiența și nu are idee cât am apreciat.

 

De ce a călătorit Buddha, după iluminarea lui?

Ca să ajungă la cât mai mulți oameni posibil, să le aducă la cunoștință faptul că se pot elibera de suferință.

În experiența mea, și lucrez cu oameni de peste 35 de ani, de atâta suferință, majoritatea oamenilor sunt nebuni! Nebuni care aparent duc vieți “normale”, liberi, deși mulți ar putea fi închiși în secții de spitale dedicate acestei afecțiuni.

 

Mă întâlnesc cu o exprimare pe care o aud de la oameni care au călcat pe acest pămând de-alungul istoriei cunoscute a umanității, și pentru care am admirație, iar acea exprimare pare să fie răspuns la vindecarea de nebunie.

Exemplu (și cred că a fost spus de Osho): “Nu a fost niciodată atât de importantă transformarea Constienței omului!” Terrence McKenna a spus același lucru: “Dacă elevarea Constienței nu este răspunsul, atunci nu știu ce altceva poate fi.”

 

Buddha a fost un om care în urma iluminării sale a dus la elevarea Coștienței oamenilor care au venit în contact cu cele spuse de el. De 2500 de ani câteva sute de milioane de oameni au beneficiat de ce a făcut el disponibil.

 

Eu nu sunt buddhistă, nu cunosc și nu mă interesează să cunosc scripturile, canoanele, etc. ale Budhismului sau ale oricărei alte religii. Pentru mine Buddhismul este o stiință a minții, care face posibilă corectarea gândirii greșite pe care o avem (și duce la nebunie), astfel  încât să fim liberi și stăpâni pe gândirea și viața noastră.

 

Mă opresc aici:), dar nu înainte să împărtășesc câteva lucruri din harta mentală care m-a inspirat să scriu acest articol.

* Cel mai bun mod de a exploata oamenii este să le distrugi inteligența!

* Revoluțiile politice nu sunt revoluții, numai cele spirituale sunt!

* Dacă ființa ta interioară nu se schimbă, nicio schimbare din exterior nu va ajuta!

Comments (0)

© Copyright 2021 - Connie Larkin