Single Blog

“CE ESTE”  este  diferit de “POVESTEA despre CE ESTE”

Viața se întâmplă în realitate, NU în poveste!

 

Dintr-un motiv obscur, sau pur si simplu fără motiv, toată viața mea – ce consider că este viața mea – este un cumul de momente de conștientizare; am avut beneficiul unui dar magnific: incredibile conștientizări.

Cu ceva ani în urmă, avionul în care eram se apropia de coasta Israelului, în dreptul Tel Aviv-ului (ruta avioanelor trece chiar pe deasupra casei în care locuisem), și m-am așezat mai drept în scaun, cu fața lipită de geamul rotund, ca să văd acea binecunoscută priveliște ce însemnase pentru mine căpătarea libertății mele din ghearele României comuniste.

Un val de amintiri pe care le invitam au început să se depene cu rapiditate, când am auzit – ca de fiecare dată, dintr-un spațiu localizat în spatele capului meu:

“Nu-i decât o poveste!”

Dintr-odată am realizat că amintirile mele, emoțiile legate de ele, dragostea, idealizarea nu erau decăt țesatura poveștii care nu respecta de niciun fel ce era, PREZENTUL: un pământ situat geografic acolo unde era, numit Israel, cu oameni diferiți de cei din trecutul meu, cu poveștile și trăirile lor COMPLET DIFERITE de poveștile mele. În alte cuvinte am văzut că trăiam povestea trecutului meu, fără nicio legătură cu “CE ESTE” acum, în prezent.

Ce uluitoare realizare, valabilă pentru absolut orice altceva!

Oamenii nu văd CE ESTE, văd doar interpretările/poveștile lor despre CE ESTE.      Și este valabil peste tot. Cineva se numește American, cineva se numește African, cineva se numește Român. Vine la pachet cu povestea care pictează acele grupări și acțiunile care decurg din asta. Cineva se numește creștin, altcineva musulman, iar acel cineva trăiește în povestea reprezentată de acea identificare.

Cu toții trăim în povești cu care ne identificăm.

Trăim în Matrix 🙂

Am văzut filmul Matrix în urmă cu mulți ani, dar l-am revăzut recent, ca să văd unde este această distinctie: CE ESTE diferit de INTERPRETAREA pe care o dăm noi.

Îmi aduc aminte, de asemenea, că în timpul participării mele în cursurile Landmark din Israel auzisem că cei care scriseseră scenariul filmului participaseră în Landmark.

Fiica mea, Sharon, mi-a spus să scriu ceva despre video-ul acesta reprezentativ din Matrix. Mi-a spus că video-ul este genial, așa că am scris ce a venit natural să scriu.

 

LECȚIE:

Ce poate fi benefic dacă recunoști – în propria experiență – că trăiești în povești?!

Dacă tot trăiești în povești, măcar poți să alegi în ce poveste vrei să trăiești 🙂

 

http://www.behindthematrix.de/

Comments (0)

© Copyright 2021 - Connie Larkin