spin

Curs PhotoReading®

20 & 21 februarie 2016

Vreau un loc!

Pe scurt

Beneficii

7 beneficii ale cursului de PhotoReading:


Fotocitești cu o viteză de minim 25.000 cuvinte/minut

Înveți cu ușurință și bucurie de zece ori mai repede

Înveți o limbă străină la nivel conversațional în doar trei luni și jumătate

Îmbunătățești considerabil memoria pe termen lung

Extragi esențialul dintr-un material scris în timp record, dezvolți privirea de ansamblu

Accesezi creativitatea, inventivitatea și geniul din tine

Ești concentrat și motivat

Cei 5 pași

Cei 5 pași ai Sistemului Mental Integral de FotoCitire:

Pasul 1 – Pregătirea

Este o etapă foarte scurtă în care îți definești obiectivul, scopul pentru care dorești să citești cartea. Este și cea mai importantă etapă, pentru că informația pe care o vei scoate din carte va fi legată de ce îți propui să obții.

Pasul 2 – Previzualizarea

Timp de 1-2 minute; scopul previzualizării este să determini dacă mergi mai departe sau nu cu cititul cărții. Acest pas este un mare salvator de timp, deoarece nu mai trebuie să aștepți până ce ai terminat de citit o carte pentru a ști dacă a meritat sau nu să o citești.

Pasul 3 – FotoCitirea

Inainte de FotoCitire este important să fii relaxat, să renunți la preocupări și griji. Există tehnici specifice care ajută la relaxare și intrarea într-o stare mentală favorabilă fotocitirii. Apoi, în funcție de numărul de pagini, o carte poate fi parcursă în câteva minute.

Pasul 4 – Postvizualizarea

În această etapă se creează o stare de curiozitate prin crearea de întrebări, având mereu scopul în minte, întrebări la care vom găsi răspunsuri în ultimul pas, și anume activarea.

Pasul 5 – Activarea

Se face în etape de câte 20 de minute, până consideri că scopul inițial a fost atins. În această etapă se folosesc tehnici specifice pentru abordarea materialului și se urmărește completarea răspunsurilor la întrebări.

Despre cursul de PhotoReading®

PhotoReading® nu este să citești.  PhotoReading® sau Fotocitire (în românește) este să fotografiezi mental un material scris la o viteză de minim 25000 cuvinte pe minut. Sistemul de fotocitire reprezintă o nouă abordare a materialelor scrise și, cum spune Paul Scheele în manualul instructorilor, faptul că știm deja să citim poate fi o barieră foarte mare.

PhotoReading® și creier

Constant se fac noi descoperiri despre  incredibila capacitate de învățare a creierului uman. El este un procesor de informație extraordinar, capabil să acumuleze  enorm de multa informație la o viteză foarte mare. Atunci când se apropie de o nouă informație, în mod natural, creierul, caută tipare pe care le recunoaște și vede imaginea în ansamblu. Preferă să vadă totul deodată și abia apoi să caute moduri în care să abordeze situația dată. În timp ce creierul  funcționează de la “întreg la parte”, noi învățăm la școală o abordare diferită, nefirească și împotriva felului natural în care învață creierul nostru, anume “de la parte la întreg”.  Învățăm să citim litere, grupuri de litere, cuvinte, propoziții, apoi fraze și mai apoi paragraf după paragraf. În cartea sa, Factorul Einstein, Dr. Win Wenger spune că noi oamenii ne naștem genii și suntem "de-genializați" între 9 și 13 ani prin inversarea modului în care învățăm. În PhotoReading® se folosesc două funcții ale creierului uman: procesorul preconștient și baza de date a minții nonconștiente. Mecanismul de acumulare al informațiilor conștiente, numit în psihologie “procesorul  preconștient” permite dezvoltarea unei cunoașteri care trece dincolo de conștient. În urma cercetărilor realizate în cadrul Laboratorului de Cercetare Cognitivă a Universității Tulsa, Dr. Pawel Lewicki a arătat că informațiile intră în memorie prin canale care sunt independente de conștient și implică o organizare mai avansată și mai complexă structural decât ce poate gestiona gândirea controlată de conștient. Se pare că procesorul preconștient este implicat în operații cognitive de nivel înalt precum codarea, interpretarea stimulilor, tragerea concluziilor și declanșarea reacțiilor emoționale; toate acestea sunt esențiale în citit. Într-unul din rapoartele sale, Dr. Wenger spune că baza de date a minții nonconștiente este mai mare decât baza de date a minții conștiente în proporție de 10 miliarde la 1. În cartea sa, Factorul Einstein, arată că noi posedăm vaste resurse de memorare.

Cursul de PhotoReading®

În cadrul cursului, asimilezi tehnica de PhotoReading® ce poate fi descrisa drept un protocol, o succesiune de cinci pași, care se bazează pe două funcții ale creierului nostru: procesorul preconstient și baza de date a minții nonconștiente. Descrierea pașilor o poți regăsi aici. Cursul se desfășoară pe parcursul a două zile, de obicei sâmbăta și duminica. Începe la ora 09:00 și se încheie între 17:00 și 20:00, în funcție de modul în care participanții asimilează tehnica. Pe perioada celor două zile, participanții citesc cel puțin 4 cărți și mai multe articole.

Cu ce este diferit cursul oferit de Connie față de celelalte cursuri de fotocitire?

Unicitatea este evidentă prin rezultatele pe care participanții le au în urma cursului. Participanții nu pleacă de la curs doar cu tehnica de fotocitire deprinsă, dar și cu distingerea paradigmei noi din care rezultatele pot fi în mod constant dincolo de orice imaginație. Connie este lider în educație ontologică cu o experiență de peste 30 de ani la nivel internațional, iar combinația acestei formări și a cursului de fotocitire este una de excepție. Vei găsi aici ce spun unii dintre participanți.

Testimoniale

testimonial_PhR_Violeta-Dascalu
testimonial_PhR_Brianna-Popescu

Preț

1800 lei

standard

900 lei

elevi și studenți

500 lei

fotocititori

Înscrie-te ACUM!

Înscrierea se face completând formularul de mai jos.
După trimiterea formularului, vei fi contactat de Connie pentru detalii, finalizarea înscrierii și plată.


Nume (obligatoriu)

Adresă de email (obligatoriu)

Număr de telefon (obligatoriu)

Subiect

Mesaj

Copyright @ 2015 Connie Larkin