Cursuri ontologice

Odata, cineva care dorea sa participe intr-un curs m-a intrebat cum stia ca acel curs era bun, sau cum stia ca orice curs era bun?

I-am spus ca pentru a alfa asta trebuia sa cheltuiasca muti bani si mult timp, ca atunci cand cauti un mechanic bun pentru masina, un om cu respect de sine si integru, care sa nu te insele.

Desigur, sunt cursuri pentru fiecare tip de intellect sau preocupari, si asa si trebuie sa fie; oamenii sunt diferiti, si nu discuti fizica cuantica cu cineva care vrea doar “o viata putin mai buna”.

connie_cursuriMetodologia folosita in cursurile pe care le tin sau in coaching este ontologica.
“Ontologie” deriva din cuvintele grecesti “onto”/fiinta, si “logos”/studiu – adica “studiul fiintei”. Ontologia contemporana se ocupa cu natura si functionarea fiintei umane. Ca rezultat, in urma cursurilor sau coaching-ului ontologic esti lasat in prezenta unei experiente transformate nu cu un volum de informatii pe care, mai apoi, sa incerci sa le folosesti ca sa ai experineta de sine pe care ti-o doresti.

Cand ai un continut bun si o metodologie buna, urmatorul lucru la care sa te uiti este la persoana care livreaza acel continut.

Am sa il citez pe Dayananda Saraswati (Bhagavadgita – Home Study, Volume 1), care spune ca daca tot ce face un profesor (intelegand prin asta orice leader, coach, trainer, etc) este sa iti dea:

o colectie de cuvinte… nu ai nevoie de un profesor. Tot ce ai nevoie este o carte si un dictionar.

 Profesorul de care ai nevoie este acela care foloseste cuvintele dandu-le inteles. Pentru a reusi acest lucru un professor trebuie sa fie liber de nesigurante astfel incat sa nu caute recunoastere sau securitate.

 Dovada cunoasterii pe care un profesor o are se vede in

  • metodologia pe care o foloseste in procesul de invatare;
  • abilitatile comunicare pe care le are;
  • continutul pe care il comunica.

 
Astfel, te duci la un professor care este

  • bine informat,
  • angajat,
  • care nu cauta nimic altceva.”

Bhagavadgita – Home Study, Volume 1, de Swami Dayananda Saraswati
 

Cand este continut si metodologie, te uit sa vezi daca persoana care livreaza manifesta in propria viata acel continut, nu doar vorbeste din carti; in alte cuvinte, te uiti sa vezi daca este autentica.

Cursuri
PhotoReading

photoreadingPhotoreading nu inseamna sa citesti. Cand faci PhotoReading, sau fotocitesti, fotografiezi mental la o viteza de minim 25 000 de cuvinte pe minut, cu o abordare diferita a materialelor scrise. O carte care in mod normal ti-ar lua 10 ore sa o citesti, iti ia doar o ora folosind sistemul de fotocitire, cu rezultate mai mari.
Click aici pentru detalii…

The TimeMaster

timemasterThe TimeMaster este un curs de o zi in care participantii isi transforma relatia cu timpul. Noua relatie pe care o genereaza, si acest lucru este garantat sa se intample in curs, are un impact diferit asupra calitatii vietii: prezenta, bucurie, liniste sufleteasca, libertate si putere in fata tuturor lucrurilor care sunt de facut, cu o crestere neasteptata in productivitate.
Click aici pentru detalii…

CitireRapida

speedAcesta este un workshop. Dureaza doar doua ore si jumatate si are un impact incredibil. Participand activ are ca rezultat o viteza de citire de cel putin doua ori mai mare, si intelegere mai buna.
Click aici pentru detalii…